Kerhoilta 21.7.2022

Viime viikolla ei kerhoiltu mutta viikonloppuna vietettiin Suomen Radioamatööriliiton kesäleiriä Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa. Kävin lauantaina pikaisella päiväviisitillä ja hetihän siellä törmäsi samoihin tuttuihin kasvoihin jotka kerhollakin pyörivät. Kiitos kun neuvoitte ensikertalaista!

Tänä torstaina ahkerimmat olivat liikkeellä jo puolen päivän tienoilla. Erik OH2LAK, Jouni OH2BZP ja Martin OH2FTU kävivät purkamassa blogissa jo aikaisemmin mainitun HF-vertikaalin ja pari muuta antennia erään edesmenneen radioamatöörin kotitalolta. Kuvista päätellen homma on sujunut hyvin ja ennen kaikkea turvallisesti.

Kuva: Erik OH2LAK
Kuva: Erik OH2LAK

HF-vertikaali ei kauaa ehtinyt maata maassa kerholla vaan sitä lähdettiin pienen palapelin jälkeen siirtämään kiinteistön katolle. Erik OH2LAK oli suunnittelut asiat hyvin etukäteen ja antennin uusi sijoituspaikka oli vanhan päämaston harusvaijerin kiinnitystolppa. Pystytystalkoissa olivat lisäksi Hessu OH7ND ja Kristian OH2FHJ. Asennuksessa ei ollut ongelmia ja sää oli mitä mainioin puuhailla kiinteistön katolla. Samalla juonittiin hieman miten katon johdotuksen voisi järjestellä siistimmin.

Kuva: Kristian OH2FHJ


Kuva: Erik OH2LAK

Antennia ei vielä päästy testaamaan sillä ajankohta oli jo hieman myöhäinen emmekä edes päässeet käsiksi kaappiin johon syöttökaapelin toinen pää tulee sisätiloihin. Toivottavasti siis pian!

Sisätiloissakin tapahtui sillä loppuillasta Kristian OH2FHJ opasti Sergeytä OH2UWU DMR-liikenteen saloihin. Hän oli tuonut lomareissulta matkatuliaisena uutuuttaan kiiltelevän Anytonen kapulan. Taas yksi id lisää Suomen DMR-listaukseen!

Lopuksi vielä videopätkää miltä katolla oikein näytti.
Comments