Kauniaisten radiokerhon blogiavaus

RNetissä on kovasti ihmetelty mikä vetää porukkaa Graniin joten ajatus Kauniaisten radiokerhon blogista pulpahti tässä kuluneena viikolla esiin. Blogin tarkoitus on antaa hieman osviittaa mitä kaikkea kerholla puuhataan.

Kerhoillat on torstaisin 18.30 alkaen, mutta yleensä ovet aukeaa aiemmin. Parhaan tiedon aktiviteetistä näkee kerhon webkamerasivusta jonka osoite on http://www.krk.fi/isoveli.php

2m/70cm toistimia kuunnellaan yleensä kerholla ollessa päivystysluontoisesti. (145.7875 MHz -600kHz /434.825 MHZ -2 MHz + 118.8 Hz CTCSS)

Torstain 10.2.2011. kerhoilta avattiin iltapäivällä neljän jälkeen. Kerholla päästiin tutustumaan uudenuutukaiseen Funcubedongle SDR-vastaanottimeen jolla pystyy vastaanottamaan ~ 65 MHz - 2GHz maksimikaistanleveyden ollessa noin 80 kHz. 23cm:n majakka Inkoossa saatiin kuuluville Funcubedonglen ja mastossa olevan yagin avustuksella.

VAPEPA-ryhmä sai PEPA-VHF radioihin tarvikkeita ja samalla säätäjät ahkeroivat radioitten testauksen, koekäytön ja akkuhuoltojen merkeissä.

Säätämössä aiheutti myös kovan ruuhkan demo jossa CMT-mittapaikalla ja funktiogeneraattorilla esiteltiin keino miten FM-radiolla luodaan SSB-lähetetettä. CW:n demoaminen kärsi hieman takapakkia kun elbugi sai hieman siipeensä, mutta relettä manuaalisesti avaintamalla CW:n lähetys onnistui.

Radiohuoneen varustus parani uusien kaapelien saapumisen myötä. Kävijöitä kerholla oli noin 15 ja kerholta kotimatkalle lähtö alkoi viimeisten osalta kello 01.

Comments