Tavallinen kerhoilta: HF-workkimista, elektroniikkaa, härveleitä, kahvia ja vähän bittisäätöäkin

Tämän torstain kerhoillan aktiviteetteihin kuuluivat ainakin HF-workkiminen (SSB, CW), ADS-B vastaanotto suhteellisen edullisella USB-tikulla, mittalaitehuolto, nimipalvelumuutostilaus sekä kahvinjuonti.

Hiljattain mastoon takaisin nakatut HF-yagit on todettu toimiviksi ja kaukomaita onkin workittu parin viikon ajan kaikilla kolmella bandilla (20, 15, 10 metriä). Tänäänkin sähkötystä sekä fonea suoritettiin muutamaan otteeseen illan kuluessa. Päivemmällä ameriikkaa kuului 10 metrillä, illemmalla ylemmät bandit olivat kiinni ja jouduttiin tyytymään 20 metrin operointiin.

Viallisen induktanssimittarin kansi oli jälleen auki ja vianselvitys jatkui. Yksivärinen putkinäyttö saa todistettavasti käyttöjännitteensä ja synkkapulssinsa, mutta videosignaalia ei sinne asti tule. Ilmeisesti Z80-pohjainen CPU/VIDEO-kortti ei sitä enää menestyksekkäästi tuota. Seuraavaksi pitää askarrella jatkopala kortinreunaliittimillä, jotta mainittu kortti saadaan nostettua käyttötilanteessa ylös laatikon syövereistä mittalaitteiden ulottuviin.

Uutena teknisenä härvelinä ensikokeilussa oli microADSB-USB -vastaanotin, alle 80€ hintainen ADS-B-vastaanotin USB-tikkuun toteutettuna. Laite todettiin ns. heittämällä toimivaksi, vaikka kokeilu tehtiin 1.2 GHz suunta-antennilla, joka ei ole aivan optimaalinen hommaan. Tikun mukana tulee kytkentäkaaviot ja PIC-prosessorin ohjelmatiedosto, joten laitteen rakentaminen itse onnistunee myös, jos etupään SAW-filtterit onnistutaan jostain löytämään. Ohjelmistot ovat ilmaisia, ja osin GPL:ttyjä (lähdekoodi löytyy).

Luonnollisesti myös kahvinjuonnille ja sohvalla lojumiselle riitti aikaa. Sohvalla asiaa hetken arvottuamme tilasimme sähköpostitse DNS-muutokset kerhon uuden web-palvelun käyttöönottamiseksi. Uusi modernilla julkaisujärjestelmällä toteutettu sivusto onkin ollut jo hetken aikaa "melkein valmis", ja eiköhän motivaatio viimeisiin viilauksiin löydy helpommin kun tuote on yleisölle julkaistu.

Comments