VHF-UHF supertropoa sekä MotoTRBOa

Viime päivinä on ollut merkittävän hyvä tropokeli itämeren yllä ja kerhoiltana 10.11. workittiinkin yhtä sun toista 144, 432 ja 1296 MHz bandeilla Simon OH2LRE ja Nikon OH2GEK ohjastamina.

Lokiin tarttui tavallisuudesta poikkeavia asemia, mm. OZ
Simo OH2LRE workkii 70cm CW:llä

Asemia workittiin Hollantia myöden ja myös englantilaista asemaa kuultiin 144MHz CW:llä mutta yhteyttä ei aikaan saatu. Keli parantui iltaa myöden mutta asemat vähenivät kellon mentyä yli puolenyön suomen aikaa, mutta muutama hyvä yhteys syntyi pikkutunneillakin. Hans OZ6OL ruudusta JO65DJ (etäisyys 908km) workittiin 70cm sekä 23cm SSB:llä, ylemmäs ei päästy kun kerhon kalustus ei ylemmäs yllä. 23cm QSO yltyi jopa rätin purennaksi kun keli ei minnekään hävinnyt. 23cm QSOa tahditti Bornholmin merivalvontatutkan surina joka toimii yleisestikin hyvänä keli-indikaattorina että 23cm on auki itämeren yli.


Kauan odotettu MotoTRBO-toistin saapui myös kerholle ohjelmoitavaksi ja koekäytettäväksi ennen kuin se viedään loppusijoituspaikkaansa Juhanilan mastoon. Toistin kytkettiin koemielessä maston suunta-antenneihin ja testailtiin yhteyksiä kotimatkalla kerholta yön pikkutunneilla. Toistin toimii taajuudella 434.575 MHz.

OH-TRBO -ryhmän Motorola XPR8300 MotoTRBO-toistin

Comments