Kerhotilan remontti alkanut

Kerhotilan remontista ja uudelleen järjestelystä on ollut jo pitkään puhetta. Nyt projektista on havaittavissa selviä tapahtumisen merkkejä - radiohuone on kuluneen viikon aikana enimmäkseen tyhjennetty. Täydellinen tyhjentäminen on tarpeen, jotta päästään käsiksi osittain atomisoituneeseen lattiaan ja rakentamaan kalustusta kunnolla uudelleen niinsanotusti "puhtaalta pöydältä".

Merkittävä osa radiohuoneen kalustosta on välivarastoitu säätämöön, koska muutakaan paikkaa ei oikeastaan ollut käytettävissä. Melkoisesti vähemmän tarpeelliseksi katsottua tavaraa poistui myös ulko-oven kautta loppusijoituspaikkoja kohden.

Kun radiohuone on tyhjennetty ja kaapelointi sekä pöydät ovat purettuna, lattia tasoitetaan ja maalataan. Maalauksen jälkeen kasataan uudet pöydät, hyllyt, kaapeloinnit, ja joskus lopuksi varmaan radioasematkin palaavat käyttöön.

Kunhan radiohuoneen isommat osuudet saadaan tehtyä, siirtyy painopiste säätämöön, jossa on edessä vastaava sekvenssi. Säätämön kalustosta osa joudutaan varastoimaan radiohuoneen puolelle, josta aiheutuu toki pientä jatkohaittaa radiopuolen toiminnalle.

Projektin on tarkoitus edetä suhteellisen ripeästi. Tavoitteena on kalustaa radiohuone uudelleen jo huhtikuun alkupuolella, ja säätämön kasaukseen on toiveena päästä huhti-toukokuun vaihteessa.

Remppa haittaa väistämättä normaalia kerhotoimintaa, mutta lopputulos parantaa toimintaedellytyksiä merkittävästi. Olohuone pyritään pitämään enimmäkseen käyttökunnossa, vaikka siellä jouduttaneen välivarastoimaan erilaisia ulospäin suuntautuneita objekteja.

Kesällä meillä pitäisi olla nykyistä useampia yhtäaikaa käytettävissä olevia radio- ja säätöpisteitä. Urakkaan kannustavat käyttöömme luvatut uudemmat radio- ja mittalaitteet, jotka pitää saada asemoitua järkevästi kerholaisten ulottuville.

Rempan tapahtuessa remontointi on toiminnassa etusijalla, säätö- ja radiotoimintaa voi harjoittaa vain jos se ei haittaa remppausta. Muutoin remontti helposti venyy. Bulletiinivuoroja pyritään vaihtelemaan muiden kerhojen kanssa ristiin, mutta tarvittaessa voidaan pystyttää HF-radio väliaikaisesti olohuoneeseen ja vetää sinne radiohuoneelta hieman pidempi koaksiaalikaapeli. Väliaikaiset pystytykset tulee kuitenkin purkaa samantien pois rempan tieltä.

Comments