Kerhoilta 2.6.2022

 Tervetuloa takaisin muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Edellinen postaus tähän blogiin onkin ollut toukokuussa 2017 jolloin minä en ollut vielä edes radioamatööri. Vanhat tarinat täällä blogissa olivatkin loistava kertaus että mitä kerhotilassa on tapahtunut vuosia sitten ja miten esimerkiksi nykyisiin työpisteisiin on päädytty. Hatunnosto vanhoille konkareille jotka edelleen ovat kerhotoiminnassa mukana!

Kesäkuun ensimmäinen torstaikerhoilta sai erinomaisen ennakkovaroituksen jo keskiviikon puolella. Erik OH2LAK lähetti lupaavan kuvan kerhon Telegram-ryhmään. Auto täynnä bonkkia jaettavaksi kerholaisille.

Omalla agendalla oli hyödyntää kerhon yhtä hyödyllisintä mittalaitetta, radiomittapaikkaa. Olin muutama viikko sitten saanut valmiiksi (tr)uSDX -radioni ja halusin kalibroida sen tehomittarin ja perusoskillaattorin. Reilulla 11 voltin käyttöjännitteellä laitteen oma tehomittari näytti 3,09W ja mittapaikka 3,31W, riittävän tarkka minulle. Koitin laitetta myös lyhyesti oikeaan antenniin. Pikaisen CQ:n näpyttelyn myötä Reverse Beacon Network näytti signaalin jääneen haaviin mm. Portugalissa, Sveitsissä ja Italiassa 20m bandilla.Työn alla on myös toinenkin samanmoinen ja edelliskerrasta oppineena juotin pintaliitoskiteet kerhon kuumailmatyöasemalla enkä kotona käsikolvilla.Jos tuo (tr)uSDX ei ole tuttu niin vieraileppa oheisen linkin takana:

(tr)uSDX by DL2MAN & PE1NNZ

Muutkin työstivät projektejaan säätämössä mutta valitettavasti kyselin vain Ismolta OH2FTG että mitä on työn alla. Kuvanottohetkellä Ismo mittaili 38GHz mikserin LO-portin sovitusta. Oli muutenkin puhetta että missä suhteessa bonkkia oli myyty ja ostettu edellisenä viikonloppuna järjestetyssä Nordic V/U/SHF tapaamisessa.

Osallistujia kerhoillassa oli tällä kertaa noin 10 hlöä joten tyhjältä kerho ei tuntunut! Amatööriurani alkoi vasta pandemia-aikana joten en tiedä minkälainen meininki normitorstaisin oli aikoinaan. Toivotaan sormet ristissä että takaiskuja ei enää tulisi ja kerhotoiminta voisi nyt jatkua keskeytyksettä ja terveysturvallisesti. Ensi viikkoon!

Comments