Kerhoilta 16.6.2022

Tällä kertaa aloitin kerhoillan jostain muualta kuin kerholta. Lupauduin avuksi purkamaan antenneja erään edesmenneen radioamatöörin kotitalolta. Katolla sojotti pystyssä mm. HF-vertikaali ja pari muuta pientä mastoa, lisäksi puiden katveessa venyi OCF-dipoli. "Safety first" pätee myös amatööritouhuissa joten vertikaalit jäivät vielä katolle sillä niiden kimppuun on parempi käydä isommalla porukalla ja kattotyöskentelykokemuksella jota minulta ei vielä löydy. Dipoli saatiin kuitenkin alas koska Jukka OH2EYX oli varustautunut työkaluilla ja oksasaksilla joilla dipolin kiinnitysnaru katkesi maasta käsin ilman kiipeilyjä. Sen verran pystyttiin tekemään kuitenkin katon antennien eteen että ruostuneisiin kiinnityspultteihin suihkuteltiin CRC:t muhimaan.

Kerhotilan puolelle päästäessä siellä oli taas kaikki työpisteet kansoitettuna. Veli-Matti OH7JEV tutki Southcom SC-130 HF-radiota joka tuntui olevan täysin mykkä eikä hörpännyt juuri yhtään virtaa. Näitä radioita on käynyt tiloissa jo useampikin sillä varsin moni kerholainen on sellaisen hankkinut kun niitä tuli saataville.

Onneksi ehdin myös itse kerholle koska oli tarkoitus hyödyntää pihan ulkotilaa levittämällä kötöstelemäni päästäsyötetty QRP-trappidipoli pitkäksi mittausta varten. Vaivaa ei juuri nähty sillä antenni kiinnitettiin rinnan korkeudelle mittauskaapelin pituuden vuoksi. Ensimmäisen bandin katsoin NanoVNA:lla mutta sitten kiinnitinkin perään jo aikaisemmin tässä blogissa mainitun (tr)uSDX-radion. Trapit toimivat ja antenni meni vireeseen bandeilla 40m, 30m ja 20m. Ei olisi pitänyt kiirehtiä sillä tuossahan olisi ollut mahdollista pitää kerholle kuso jota minulla ei vielä ole, lisäksi radion SSB-puoli on vielä korkkaamatta.

Radiohuoneen HF-rigi ei ollut ei ollut kylmänä tälläkään kertaa. Kerhoillan ensikertalainen Juhani OH2CIP piti muutaman WWFF-puskakuson Saksaan CW:llä ja Kristian OH2FHJ esitteli SSB-kuson yrittämistä pileupissa kahdelle vierailijalle, toivottavasti demo jäi mieleen positiivisesti! Kiva todeta myös että 10m bandi alkaa olemaan auki.

Kiitoksia kun luit taas tänne asti. Katsotaan mitä juhannusviikko tuo tullessaan, päätyykö kukaan silloin kerholle?

Comments