Kerhoilta 7.7.2022

Tällä kertaa kerhon pihalle ehti ihan kertyä jonoa ennen kuin Veli-Matti OH7JEV kurvasi paikalle availemaan kerhoiltaa. Ensi viikolla ei välttämättä kerhoilla sillä luvassa on SRAL:in kesäleiri!

Tommi OH1GJV jatkoi tänään lupaavan HP:n spektrianalysaattorin vianhakua. Helpolla emme tule luovuttamaan sillä laite vaikuttaa olevan aikansa lippulaiva ja reippaan 26 GHz:n kaistanleveys kelpaisi kerholle erittäin hyvin. Toistaiseksi ainoa puute on ollut input-liitin josta näyttäisi puuttuvan sielu. Jos oikein ymmärsin niin toivoa vielä on!


Kerhon Yaesu FT-1000MP valitettavasti pätkii ja vaihtelevasti siitä katoaa joko TX tai välillä myös RX. Yritimme hieman Juuson OH2CFZ ja Eeron OH2BTG kanssa jo rajata ongelmaa tuleeko se vain tietyillä bandeilla tai modeilla. Lohdutukseksi pidettiin kuitenkin parit CW-kusot Serbiaan ja Ranskaan koska ainakin 40m ja 30m bandit tuntuivat sylkevän RF-tehoa ulos.


Kerhon logiohjelmana käytetään Swisslogia ja pakko myöntää että jos sitä haluaa käyttää tehokkaasti niin täytyy taivaltaa tuskallinen tie sen toiminnallisuuksien läpi. Olen jo useampana kerhoiltana ihmetellyt miksi en saa login kelloa UTC-aikaan automaattisesti. Nyt oli sen verran hyvin aikaa että pystyin perehtymään asiaan. Tavalla, jolla kerho ohjelmaa käyttää, saa aikaoffsetin tietokoneen kelloon QTH-profiilista, jossa pidetään yllä kuka operoi sillä hetkellä asemaa.

Juhanin OH2CIP JUMA TRX-2 tuli kerholle ohjelmiston vaihtoon. Kerholta löytyy PIC-mikrokontrollerin ohjelmointiin sopiva laite, tosin ohjelmistosyistä otin mukaan wanhan Windows XP -läppärin. Alkuperäisen firmwaren tilalle tuli Adrianin 5B4AIY kehittelemä ohjelmisto, joka tuo radioon lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi parannuksia CAT-ohjauksen yhteensopivuuteen.Lopuksi siivosin vielä radiomittapaikan pöydän kaikesta roskasta. Selkeästi ei todellakaan ollut liikaa projekteja tänään.

Täytyy vielä mainita että kerhoon kuuluminen on loistava tilaisuus olla osa avuliasta yhteisöä. Olin vailla kurkkutorvikoaksiaalia magneettilooppirakenteluihin jo toistamiseen. Tällä kertaa sopiva kieppi löytyi puheenjohtajalta Eerolta OH2BTG. Kaapelinipun kotiinkuljetus julkisissa keräsi kyllä katseita. Kiitos kun luit taas loppuun!

Comments